Veel gestelde vragen over menstruatie ondergoed

Waarom is MyFleury® menstruatie ondergoed goedkoper dan alle andere merken? Ondanks de hogere kwaliteit?

Dit komt omdat MyFleury® een idealistische missie heeft, namelijk een positieve impact maken. Zo wil MyFleury® eraan bijdragen dat....

 • ... meer meisjes en vrouwen zich fijner voelen, elke dag van de maand
 • ... je op een gezondere manier kunt menstrueren, zonder chemische stoffen in of aan je lijf
 • ... menstruatie armoede wordt bestreden door een duurzaam product te gebruiken en zo te besparen op wegwerpproducten
 •  ... afval wordt gerecycled en er geen plastic meer in onze oceanen terechtkomt 

Is menstruatie ondergoed geschikt voor iedereen?

Oké het is even wennen. De eerste keer dat je menstruatie ondergoed gebruikt ben je bezorgd of je broekje het wel houdt. De beste manier om je veilig te voelen is door het in een vertrouwde omgeving te testen. Bijvoorbeeld als je thuis bent of tijdens de nacht. Dan hoef jij niet te stressen en merk je al snel wat je zelf prettig vindt, om je tampons en cup volledig te vervangen of het als extra zekerheid erbij te gebruiken op de zware dagen.

Ook is het even vreemd als je naar het toilet gaat en je hebt niets om weg te gooien. Maar nee, geen afval van jou, in plaats daarvan trek jij je broekje gewoon weer op. Omdat de vloeistof snel naar de absorberende middelste laag wordt getrokken voelt de speciaal geweven toplaag al snel weer droog aan. Je voelt je fris en kunt weer verder met je dag.

Kortom: het antwoord op deze vraag is ja, het is voor iedereen geschikt omdat het zo dun is dat het voelt als gewoon ondergoed, maar ondertussen wel super goed vloeistoffen absorbeert. Hoe je het wilt gebruiken, rondom en tijdens je menstruatie dat ga je zelf ervaren, net zoals je dat hebt geleerd met alle producten die je nu gebruikt.

Zijn er maar drie modellen menstruatie slips beschikbaar?

Ja dat klopt. MyFleury® is een Nederlandse startup, die samenwerkt met de beste leveranciers, met tientallen jaren ervaring. We nemen geen genoegen met een lagere kwaliteit dan de beste, gecertificeerde eco-vriendelijke materialen en de meest comfortabele pasvorm.

De absorberende techniek is door MyFleury® doorontwikkeld en geperfectioneerd, waardoor deze ultradun en sneldrogend is. 

De collectie lanceert met drie modellen: de Bikini, de Classic en de High Waist, allemaal in de meest favoriete kleur, namelijk zwart, in 6 maten.

Als blijkt dat jij en andere meisjes en vrouwen MyFleury® menstruatie ondergoed waarderen en aanbevelen dan zullen er snel nieuwe MyFleury® kleuren of modellen volgen.

Laat jij ons weten wat jouw ervaring is? Dat mag via de reviews, maar ook via mail aan info@myfleury.com. We vinden het ook heel leuk als je het deelt via socials, dan plaatsen we het op ons kanaal zodat anderen het ook kunnen zien!

Is MyFleury® menstruatie ondergoed gezond om te gebruiken voor je menstruatie?

Ja, door MyFleury® te gebruiken kunnen afvalstoffen veilig je lichaam verlaten. Wissel je ondergoed na 8-12 uur, spoel het uit en was het op 30-40 graden, dan blijf je gezond en beschermd.

Aan de eco-vriendelijke, absorberende laagjes in MyFleury® menstruatie ondergoed zijn geen zilverionen en/of andere (omstreden) biociden toegevoegd.

Als je geen tampons gebruikt loop je geen risico om het levensgevaarlijke TSS (Toxic Shock Syndrome) op te lopen, ook wel de tamponziekte genoemd. Voor meer info daarover zie gezondheidsplein.nl.

Wat maakt MyFleury® menstruatie ondergoed zo eco-vriendelijk?

 • Door MyFleury® te gebruiken bespaar je op het gebruik van wegwerpproducten
 • MyFleury® is gemaakt van Repreve®, 's werelds best geteste, gecertificeerde, gerecyclede stof die wordt gemaakt uit oude plastic flessen.
 • De unieke Eco-technologie van MyFleury® bestaat uit meerdere ultradunne laagjes van biologisch afbreekbare stoffen die heel veel vocht kunnen absorberen. De toplaag voelt snel weer droog aan waardoor jij je fris blijft voelen.
 • We houden van dieren. Daarom is MyFleury® vegan, wat wil zeggen dat er geen dieren of dierlijke producten worden gebruikt bij de productie of in de producten van MyFleury®.

Als een MyFleury® menstruatieslip me niet bevalt, kan ik deze dan terugsturen?

We willen natuurlijk graag dat je MyFleury® menstruatie ondergoed gaat proberen en dat je ervan gaat houden. Sterker nog: we weten zeker dat dit gaat gebeuren! Mocht er toch iets aan de hand zijn waardoor je je aankoop niet meer wilt dan gelden onderstaande retourvoorwaarden:

Duurzaamheid

Menstruatie ondergoed: duurzaam en gezond voor jou en onze planeet.

De impact van wegwerp producten

Wist je dat je als vrouw in je leven bij elkaar opgeteld ongeveer 6,5 jaar ongesteld bent? En dat je in je leven zo'n 12.000 tampons, maandverbanden en inlegkruisjes weggooit? Een deel van wat je weggooit komt in het milieu terecht. Wegwerp menstruatie producten staan in de TOP10 van grootste plastic watervervuilers zelfs op de vijfde plaats (bron: europarl.europa.eu). Maandverband is een mix van houtpulp en plastic en gangbare tampons zijn van een katoenmix die chemisch is bewerkt en in veel gevallen nog een plastic coating erover heen heeft.

Herken je dat? Aan het begin en einde van je menstruatie producten gebruik je soms voor de zekerheid producten terwijl je het achteraf (bijna) niet nodig bleek te hebben. Vervelend voor jou en voor het milieu. Als je een herbruikbaar product gebruikt dan maakt dat allemaal niet uit.  Je wast het en gebruikt het gewoon opnieuw. Daarmee bespaar je jezelf kosten en de natuur onnodig afval. En het is nog gezonder voor je lichaam ook!

Wat maakt MyFleury® zo duurzaam?

 • Door MyFleury® te gebruiken bespaar je op het gebruik van wegwerpproducten, net zoals bij andere merken menstruatie ondergoed, en wasbare pads. Maar MyFleury® gaat een stap verder... zowel in comfort als voor het milieu.
 • Voor het maken van MyFleury® menstruatie ondergoed worden namelijk geen waardevolle nieuwe grondstoffen gebruikt (zoals voor katoen), geen bomen gekapt (zoals voor bamboe of lyocell/Tencel). In plaats daarvan wordt het gemaakt van afval waar we veel teveel van hebben, namelijk plastic. Om hiervan stof te maken wordt de meest geavanceerde textieltechnologie gebruikt, waarbij het gebruik van CO2, energie en water minimaal is. De stof is gecertificeerd, de herkomst en het productieproces wordt streng gecontroleerd. Daarom heeft het een merknaam: REPREVE® recycled polyester.
 • Het absorberende gedeelte van het broekje bestaat uit meerdere is ultradunne laagjes die gemaakt zijn van biologisch afbreekbaar materiaal. De samenstelling is een unieke uitvinding die alleen te vinden is in MyFleury® en we daarom MyFleury® Eco-technologie noemen.
 • MyFleury® is vegan, wat wil zeggen dat er geen dieren of dierlijke producten worden gebruikt bij de productie of in de producten van MyFleury®.