Veel gestelde vragen over menstruatie ondergoed

Waarom is MyFleury® menstruatie ondergoed goedkoper dan alle andere merken? Ondanks de hogere kwaliteit?

Dit komt omdat MyFleury® een idealistische missie heeft, namelijk een positieve impact maken. Zo wil MyFleury® eraan bijdragen dat....

  • ... meer meisjes en vrouwen zich fijner voelen, elke dag van de maand
  • ... je op een gezondere manier kunt menstrueren, zonder chemische stoffen in of aan je lijf
  • ... menstruatie armoede wordt bestreden door een duurzaam product te gebruiken en zo te besparen op wegwerpproducten
  •  ... afval wordt gerecycled en er geen plastic meer in onze oceanen terechtkomt 

Is menstruatie ondergoed geschikt voor iedereen?

Oké het is even wennen. De eerste keer dat je menstruatie ondergoed gebruikt ben je bezorgd of je broekje het wel houdt. De beste manier om je veilig te voelen is door het in een vertrouwde omgeving te testen. Bijvoorbeeld als je thuis bent of tijdens de nacht. Dan hoef jij niet te stressen en merk je al snel wat je zelf prettig vindt, om je tampons en cup volledig te vervangen of het als extra zekerheid erbij te gebruiken op de zware dagen.

Ook is het even vreemd als je naar het toilet gaat en je hebt niets om weg te gooien. Maar nee, geen afval van jou, in plaats daarvan trek jij je broekje gewoon weer op. Omdat de vloeistof snel naar de absorberende middelste laag wordt getrokken voelt de speciaal geweven toplaag al snel weer droog aan. Je voelt je fris en kunt weer verder met je dag.

Kortom: het antwoord op deze vraag is ja, het is voor iedereen geschikt omdat het zo dun is dat het voelt als gewoon ondergoed, maar ondertussen wel super goed vloeistoffen absorbeert. Hoe je het wilt gebruiken, rondom en tijdens je menstruatie dat ga je zelf ervaren, net zoals je dat hebt geleerd met alle producten die je nu gebruikt.

Zijn er maar drie modellen menstruatie slips beschikbaar?

Ja dat klopt. MyFleury® is een Nederlandse startup, die samenwerkt met de beste leveranciers, met tientallen jaren ervaring. We nemen geen genoegen met een lagere kwaliteit dan de beste, gecertificeerde eco-vriendelijke materialen en de meest comfortabele pasvorm.

De absorberende techniek is door MyFleury® doorontwikkeld en geperfectioneerd, waardoor deze ultradun en sneldrogend is. 

De collectie lanceert met drie modellen: de Bikini, de Classic en de High Waist, allemaal in de meest favoriete kleur, namelijk zwart, in 6 maten.

Als blijkt dat jij en andere meisjes en vrouwen MyFleury® menstruatie ondergoed waarderen en aanbevelen dan zullen er snel nieuwe MyFleury® kleuren of modellen volgen.

Laat jij ons weten wat jouw ervaring is? Dat mag via de reviews, maar ook via mail aan info@myfleury.com. We vinden het ook heel leuk als je het deelt via socials, dan plaatsen we het op ons kanaal zodat anderen het ook kunnen zien!

Is MyFleury® menstruatie ondergoed gezond om te gebruiken voor je menstruatie?

Ja, door MyFleury® te gebruiken kunnen afvalstoffen veilig je lichaam verlaten. Wissel je ondergoed na 8-12 uur, spoel het uit en was het op 30-40 graden, dan blijf je gezond en beschermd.

Aan de eco-vriendelijke, absorberende laagjes in MyFleury® menstruatie ondergoed zijn geen zilverionen en/of andere (omstreden) biociden toegevoegd.

Als je geen tampons gebruikt loop je geen risico om het levensgevaarlijke TSS (Toxic Shock Syndrome) op te lopen, ook wel de tamponziekte genoemd. Voor meer info daarover zie gezondheidsplein.nl.

Wat maakt MyFleury® menstruatie ondergoed zo eco-vriendelijk?

  • Door MyFleury® te gebruiken bespaar je op het gebruik van wegwerpproducten
  • MyFleury® is gemaakt van Repreve®, 's werelds best geteste, gecertificeerde, gerecyclede stof die wordt gemaakt uit oude plastic flessen.
  • De unieke Eco-technologie van MyFleury® bestaat uit meerdere ultradunne laagjes van biologisch afbreekbare stoffen die heel veel vocht kunnen absorberen. De toplaag voelt snel weer droog aan waardoor jij je fris blijft voelen.
  • We houden van dieren. Daarom is MyFleury® vegan, wat wil zeggen dat er geen dieren of dierlijke producten worden gebruikt bij de productie of in de producten van MyFleury®.

Als een MyFleury® menstruatieslip me niet bevalt, kan ik deze dan terugsturen?

We willen natuurlijk graag dat je MyFleury® menstruatie ondergoed gaat proberen en dat je ervan gaat houden. Sterker nog: we weten zeker dat dit gaat gebeuren! Mocht er toch iets aan de hand zijn waardoor je je aankoop niet meer wilt dan gelden onderstaande retourvoorwaarden:

Retourvoorwaarden

Ongebruikte producten in ongeopende verpakkingen mogen binnen 30 dagen worden geretourneerd. Stuur daarvoor eerst een mail naar retour@myfleury.com. Na ontvangst van je retourpakket wordt je aankoopbedrag binnen 14 dagen teruggestort op je rekening.

Omdat menstruatie ondergoed een hygiënisch product is kan het niet geruild worden zodra het is gepast of gebruikt. Daarom accepteren we alleen ongebruikte producten in verzegelde verpakkingen als retour. De stof kun je voelen door de uitsparing in de verpakking. De broekjes vallen goed op confectiemaat (zie maatschema).

Niet goed? geld terug garantie

Als je een MyFleury® menstruatie slip hebt geprobeerd en je bent niet tevreden over je aankoop dan mag je één gebruikt (& gewassen) exemplaar binnen 60 dagen retourneren. Van dit exemplaar krijg je het volledige aankoopbedrag terug gestort. We horen dan graag van jou wat de reden van de retour is, zodat we onze producten kunnen blijven verbeteren. Eventuele andere bestelde modellen moeten voldoen aan bovenstaande standaard retourvoorwaarden. Stuur je pakket via PostNL retour naar onderstaand adres. We gebruiken PostNL omdat dit de meest milieuvriendelijke optie is.

Je mag (ook heel milieuvriendelijk) de verzenddoos hergebruiken die je hebt ontvangen van ons, maar dat hoeft niet.

MyFleury, Postbus 1443, 1430 BK Aalsmeer.

De kosten van de retourzending is voor je eigen rekening.

Vergeet niet om het afgiftebewijs dat je bij het postpunt krijgt goed te bewaren totdat je van ons de bevestigingsmail krijgt dat we jouw geretourneerde artikelen hebben ontvangen en verwerkt.